Hieronder vind je algemene informatie over de masteropleidingen aan Maastricht University, Tilburg University, Universiteit Leiden en Vrije Universiteit Leiden waarbinnen het accent indirecte belastingen gevolgd kan worden. Neem voor specifieke vragen over de masteropleidingen contact op met de studentenadministratie of opleidings/master coördinator aan de betreffende universiteit.

Maastricht University                                               

Het accent indirecte belastingen is geen afzonderlijke masteropleiding. Het is een accent (‘profiel’) dat binnen de bestaande masteropleiding Fiscaal Recht van Maastricht University gevolgd kan worden.  Met de keuze voor het profiel indirecte belastingen vinden er enige wijzigingen plaats in de vakken die gevolgd moeten worden. Enkele vakken worden vervangen door de vakken die in het profiel indirecte belastingen worden gegeven. De masterscriptie maakt ook onderdeel uit van het profiel indirecte belastingen. Dat betekent dat u uw masterscriptie schrijft over een onderwerp op het gebied van de indirecte belastingen. De omvang van de master Fiscaal Recht blijft daarmee in totaal 60 ECTS bedragen. Door het volgen van het profiel indirecte belastingen besteedt u de helft daarvan aan indirecte belastingen. Het profiel is zowel in voltijd als in deeltijd af te ronden.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Tilburg University                                                         

Het accent indirecte belastingen is geen afzonderlijke masteropleiding. Het is een accent dat binnen de bestaande masteropleidingen Fiscale Economie en Fiscaal Recht van Tilburg University gevolgd kan worden. Met de keuze voor het accent indirecte belastingen vinden er enige wijzigingen plaats in de vakken die gevolgd moeten worden. Enkele vakken worden vervangen door de vakken die in het accent indirecte belastingen worden gegeven. De masterscriptie maakt ook onderdeel uit van het accent indirecte belastingen. Dat betekent dat u uw masterscriptie schrijft over een onderwerp op het gebied van de indirecte belastingen. De omvang van de masters Fiscale Economie en Fiscaal Recht blijft daarmee in totaal 60 ECTS bedragen. Door het volgen van het accent indirecte belastingen besteedt u meer dan de helft daarvan aan indirecte belastingen. Het accent is zowel in voltijd als in deeltijd af te ronden.

Meer informatie over Fiscaal Recht kunt u hier vinden. Voor Fiscale Economie kunt u hier terecht. 

Universiteit Leiden                                                                               

Het accent indirecte belastingen is geen afzonderlijke masteropleiding. Het is een accent  dat binnen de bestaande masteropleiding Fiscaal Recht van de Universiteit van Leiden gevolgd kan worden.

Met de keuze voor het accent indirecte belastingen volgt u deels andere vakken dan uw medestudenten. Hoe het programma eruit komt te zien als u kiest voor het accent indirecte belastingen, kunt u hier vinden.

Vrije Universiteit Amsterdam                                                         

Binnen de masteropleiding Fiscaal Recht van de Vrije Universiteit vormt het accent indirecte belastingen  een afstudeerrichting op het gebied van de indirecte belastingen. De vakken van de afstudeerrichting Indirecte belastingen worden binnen het accent indirecte belastingen gegeven. De masterscriptie maakt ook onderdeel uit van de afstudeerrichting Indirecte belastingen. Dat betekent dat u uw masterscriptie schrijft over een onderwerp op het gebied van de indirecte belastingen. De omvang van de master Fiscaal Recht blijft daarmee in totaal 60 ECTS bedragen. Door het volgen van het accent indirecte belastingen besteedt u de helft daarvan aan indirecte belastingen. De richting indirecte belastingen is met ingang van het collegejaar 2007/2008 aan de Vrije Universiteit Amsterdam van start gegaan.

Meer informatie kun je vinden op de website van de VU.