De indirecte belastingen nemen in het fiscale spectrum een steeds belangrijkere positie in. Er vindt steeds meer een verschuiving plaats van de directe belastingen naar de indirecte belastingen. Een recentelijk voorbeeld is de verhoging van de BTW-tarieven in vele lidstaten van de Europese Unie. Met de toenemende rol van indirecte belastingen binnen het belastingrecht, stijgt de vraag naar specialisten exponentieel.

Het accent indirecte belastingen voorziet in een opleiding die aansluit bij de sterk stijgende vraag op de arbeidsmarkt naar specialisten op het gebied van de indirecte belastingen. Met het indirecte belastingen accent blijft u onverminderd, in de volle breedte, aantrekkelijk als fiscalist, maar u maakt zich bijzonder interessant als specialist.

Een masteropleiding met het accent indirecte belastingen biedt onder meer toegang tot functies op de indirecte belastingafdelingen van belastingadvieskantoren en van de belastingdienst. Daarnaast kunt u onder andere terecht bij het bedrijfsleven, de financiële sector en de rechterlijke macht.

Het aanwezige netwerk tussen de universiteiten, de belastingdienst en de belastingadvieskantoren voorziet erin dat studenten zeer zichtbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Een afgeronde master Fiscale Economie of Fiscaal recht met een accent indirecte belastingen levert een zeer goede basis op voor een loopbaan in de indirecte belastingen. Studenten die het accent indirecte belastingen volgen, hebben een aanzienlijke voorsprong ten opzichte van studenten die het accent niet hebben gevolgd.

Het accent indirecte belastingen wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo Baker-McKenzie

logo belastingdienst

logo deloitte

logo EY

logo Loyens-LoeffLogo Meijburglogo PwC