Voordelen accent indirecte belastingen

In de indirecte belastingen komt bij uitstek naar voren dat belastingen zowel economische als juridische aspecten in zich dragen. Het accent indirecte belastingen biedt je de mogelijkheid je verder te verdiepen en te verbreden in de indirecte belastingen. Kenmerkend voor het accent indirecte belastingen is dat er meer aandacht aan de student kan worden gegeven dan bij de generieke opleidingen Fiscale Economie en Fiscaal Recht het geval is.

Het accent indirecte belastingen biedt een unieke gelegenheid om onderwijs op andere universiteiten te volgen. Daarmee biedt het de kans om kennis te maken met andere onderwijsperspectieven, maar ook de kans om – eenmaal in een andere stad aanwezig – het aangename met het nuttige te verenigen. Er wordt door een aantal vakken binnen het accent jaarlijks een borrel gehouden waarvoor zowel studenten als medewerkers van de Belastingdienst en de belastingadvieskantoren worden uitgenodigd. Studenten die het accent indirecte belastingen volgen, bouwen als vanzelf een waardevol netwerk op met toekomstige vakgenoten , toekomstige collega’s en potentiële werkgevers.

Toekomstmogelijkheden

De indirecte belastingen nemen in het fiscale spectrum een steeds belangrijkere positie in. Er vindt steeds meer een verschuiving plaats van de directe belastingen naar de indirecte belastingen. Met de toenemende rol van indirecte belastingen binnen het belastingrecht, stijgt de vraag naar specialisten exponentieel.

Het accent indirecte belastingen voorziet in een opleiding die aansluit bij de sterk stijgende vraag op de arbeidsmarkt naar specialisten op het gebied van de indirecte belastingen. Met het indirecte belastingen accent blijft u onverminderd, in de volle breedte, aantrekkelijk als fiscalist, maar u maakt zich bijzonder interessant als specialist.

Een masteropleiding met het accent indirecte belastingen biedt onder meer toegang tot functies op de indirecte belastingafdelingen van belastingadvieskantoren en van de Belastingdienst. Daarnaast kunt u onder andere terecht bij het bedrijfsleven, de financiële sector en de rechterlijke macht.

Het aanwezige netwerk tussen de universiteiten, de Belastingdienst en de belastingadvieskantoren zorgt er voor dat het vakgebied naar een hoger niveau getild wordt. Dit maakt het accent indirecte belastingen tot een unieke opleiding van de hoogste kwaliteit. Het netwerk voorziet er bovendien in dat studenten zeer zichtbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Een afgeronde master Fiscale Economie of Fiscaal Recht met een accent indirecte belastingen levert een zeer goede basis op voor een loopbaan in de indirecte belastingen. Studenten die het accent indirecte belastingen volgen, hebben een aanzienlijke voorsprong ten opzichte van studenten die het accent niet hebben gevolgd.

Het accent indirecte belastingen wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo belastingdienst

logo deloitte

logo EY

logo Loyens-Loeff

logo PwC